otvoren poziv za članove Mense

Drage kolege, članovi Mense Srbije,

inspiring change organizuje umetničku rezidenciju i obuku koja spaja mlade umetnike, aktiviste, kulturne radnike i umetnike istraživače iz 8 zemalja, sa 5 kontinenata.

Od 6. do 18. avgusta, u Beogradu, osmoro mladih umetnika iz inostranstva će učiti o preduzetničkim veštinama, prisustvovati javnim okupljanjima civilnog društva i lokalne umetničke scene, održati radionice učenicima srednjih škola i razvijati svoje umetničke projetke sa mentorima.

inspiring change rezidenti su društveno angažovani umetnici koji se bave različitim umetničkim praksama, a dolaze iz SAD-a, Brazila, Italije, Zimbabvea, Turske, Indije, Singapura i Kine.

Cilj rezidencije je da obradi teme kao što su: rekonstruisanje uloge umetnosti u savremenom društvu, istraživanje fenomena društveno angažovane umetnosti, razvijanje komunikacije sa publikom radi kreiranja odgovora na potrebe zajednice, te da istraži kako umetnost može da pokrene promene u društvu i kako društveni umetnički aktivizam doprinosi razvoju zajednice.

Želimo da pozovemo članove Mense Srbije da se priključe projektu i obogate program rezidencije svojim učešćem. Svi članovi Mense koji žele da učestvuju u projektu, dobrodošli su da doprinesu kao:

  • volonteri
  • konsultanti
  • web menadžeri
  • menadžeri promocija
  • koordinatori projekta
  • saradnici učesnika rezidencije

Najzanimljiviji, a ujedno i najvažniji aspekt ovog projekta je upravo kulturna vrednost koju nosi. Naime, spajanjem pet kontinenata na jednom mestu i upoznavanjem različitih navika, umetnosti i hrane, zapravo nudimo lepotu Balkanskih zemalja i u isto vreme unosimo različitosti drugih kultura u svoju zajednicu.

Svoje prijave, sa predlgom kako biste voleli da učestvujete, možete slati na changeinspiring@gmail.com